Görög nemzetiségi évfordulók, ünnepek

Március 25. – a görögök legnagyobb nemzeti ünnepe, amelyen a törökök ellen vívott 1821-es szabadságharc kitörésére emlékezünk.

Október 28. – A történelmi “NEM” és a Nemzeti Ellenállás ünnepe. Ezen a napon, 1940. október 28–án utasította vissza Görögország a fasiszta Olaszország ultimátumát.

Húsvét – a húsvét a görögök legnagyobb vallási ünnepe. Görög elnevezése, „Lambri” azt jelenti: fényes, ragyogó. Mozgó ünnep, amelynek időpontját a Julianus-naptár szerint számítják ki.

December 25. – Karácsony. Karácsonykor kezdődik az a tizenkét napos ünnepi időszak, amelyet a görögök Dodekamerónak neveznek. Ehhez az időszakhoz számos népszokás, népi hiedelem tartozik.

Január 1. – Újév. Ezen a napon ünnepeljük Szent Vaszilioszt, aki kaiszareiai érsekként nagyon sokat tett a szegényekért és elesettekért. A görög gyermekek számára ő személyesíti meg a Télapót.

Január 6. – Vízkereszt. A Dodekamero zárónapja, amelynek látványos szertartása a vizek megszentelése.

Augusztus 15. – Nagyboldogasszony napja. A görögök különös tisztelettel övezik a Szűzanyát. Ezt a napot Görögország-szerte búcsúkkal ünneplik, amelyek közt a legtöbb érdeklődőt Tinosz szigetének búcsúja vonzza.