NÉMET 

 

Petr Sís: A fal – könyvbemutató és dedikálás

IDŐPONT: 2019. november 20. (18.00 – 19.30-ig)

HELYSZÍN: OSA Archivum, 1051 Budapest, Arany János utca 32.

A berlini fal leomlásának harmincéves évfordulója alkalmából jelenik meg magyarul Petr Sís legfontosabb könyve, A FAL a Csirimojó Kiadó gondozásában. Az idén 70 éves, világhírű szerző személyesen mutatja be a kötetet Budapesten.

A FAL megszületését személyes élmény inspirálta. Amikor Petr Sís fia, Matěj tízéves korában az iskolából jövet megkérdezte, hogy az apukája a jó vagy a rossz telepesek közé tartozik-e, a szerző rájött, képek segítségével mesélheti el a legkönnyebben Amerikában született gyerekeinek, hogy honnan származik, és hogyan nőtt fel a vasfüggöny mögött. (Külön érdekesség, hogy a felesége, Terry Lajtha magyar származású – Lajtha László zeneszerző unokája). Három hangon szólal meg a történet: a történelmi krónikás, a visszaemlékező felnőtt és a naplót író fiú hangján. A nyomasztó, fekete-fehér történelmi háttér, amelyen csak a csillagok és nyakkendők vöröse rikít, kontrasztban áll a vágyak és a szabadság tarka színkavalkádjával. A könyvet a képi világ és a személyes naplóbejegyzések teszik igazán különlegessé gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

A könyvbemutató Petr Sís [Peter Sis] képes prezentációjával fog kezdődni, amit gyerekeknek is ajánlunk, és egy beszélgetés, majd dedikáció fogja követni. Az esemény angol nyelvű, magyar tolmácsolást biztosítunk.
Moderátor: Emese Révész, művészettörténész
A könyvet fordította: Flóra Peťovská

Együttműködő partnerek: Csirimojó Kiadó, Cseh Centrum, Cseh Köztársaság Nagykövetsége, Amerikai Nagykövetség

A FAL a rendezvény helyszínen lesz először megvásárolható, a későbbiekben a www.csirimojo.hu/afal oldalon keresztül rendelhető.

Forrás és Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2446779055588992/