NÉMET 

 

Egy német sors

IDŐPONT: 2020. szeptember 17. (19:00 óra)
HELYSZÍN: Hatszín Teátrum, 1066 Budapest, Jókai u. 6.

Brunhilde Pomsel 1933-ban lépett be a Nemzetiszocialista Pártba. Nem elvi meggyőződésből, kizárólag a karrierje érdekében. A Propagandaminisztériumhoz került, Joseph Goebbels titkárnője lett. A deportálásokból semmit sem látott. Nem tudott a koncentrációs tárborokról. Arról sem, hogy a Propagandaminisztérium meghamisítja a híreket. Goebbels szövegeit gépelte ugyan, de érteni nem értette. „Jelentéktelen kis pontnak” látta magát, aki, ha akart volna, akkor sem tudott volna szembeszállni a hatalommal.  Nem érzi magát bűnösnek.

Jegyvásárlás: jegy.hu

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség között létrejött megállapodás alapján kerül színre.

EGY NÉMET SORS

Forrás és Facebook esemény: facebook.com


BAW20 | Veszélyes vonzalmak – a német reneszánsz festészete – Tárlatvezetés

IDŐPONT: 2020. október 18. (15:00-16:00 óráig)
HELYSZÍN: Szépművészeti Múzeum, 1146 Budapest, Dózsa György út 41.

Tárlatvezetés az Európai művészet 1250-1600 között c. kiállításban
A közel négyszáz darabos válogatásban az itáliai régiók – elsősorban Toscana, Veneto, Emilia, Romagna, Róma és Lombardia – művészete a leggazdagabban reprezentált, de a látogató kiemelkedő művek során keresztül ismerkedhet meg a korszak németalföldi, német és spanyol festészetével is. Az új elrendezés lehetővé teszi, hogy az egyes iskolák helyi sajátosságairól éppúgy átfogó képet kapjunk, mint az egyetemes tendenciákról vagy a művészeti központok közötti kölcsönhatásokról.
A kiállítás bizonyos pontjain nagy hangsúlyt kapnak az adott korszakot vagy művészeti kört meghatározó, stílusteremtő mesterek: például Lucas Cranach, Raffaello, Leonardo da Vinci vagy El Greco. A tematikus termekben az egyes műfajok, ábrázolási típusok, stílusirányzatok és a műtárgyak eredeti rendeltetési céljának komplexebb áttekintésére nyílik lehetőség. A kiállított festményeket szobrok, metszetek és iparművészeti tárgyak egészítik ki, így nem csak művészeti-, hanem kultúrtörténeti összefüggéseket megismerésére is lehetőség nyílik.
Max. létszám: 15 fő
Regisztráció: szeptember 16-tól
Az esemény Budapest Art Week karszalaggal látogatható. (https://www.bpartweek.hu/)
Forrás és Facebook esemény: facebook.com