LENGYEL 

 

22. SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál – online

IDŐPONT:
HELYSZÍN:

A Szólóduó Fesztivál 2021-ben immár 22. alkalommal kerül megrendezésre. A kortárs tánckoreográfiák egyik legszínesebb, legnagyszabásúbb nemzetközi szemléjének a budapesti Lengyel Intézet szinte a kezdetektől partnere. 22. SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál – ONLINE – A rövid koreográfiák nyitott szakmai fóruma.

A Szólóduó Fesztivál 2021-ben immár 22. alkalommal kerül megrendezésre. A pandémiára való tekintettel idén nem élőben, hanem ONLINE/You Tube közvetítésben, felvételről lesz megtekinthető. A kortárs tánckoreográfiáják egyik legszínesebb, legnagyobb szabású nemzetközi szemléjének a budapesti Lengyel Intézet szinte a kezdetektől partnere. A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2021 januárjában, huszonkettedik alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivált. A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotókat, táncosokat egyaránt bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel. Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket.

A fesztivált szervező Orkesztika Alapítvány 1991-ben létrejött országos hatáskörű, közhasznú tevékenységet folytató szervezet, amely sokszínű működésével lehetőséget biztosít a táncművészet területén a tanulásra, az alkotásra, a munkára, az információáramlásra, a tudományos kutatásra, az önkifejezésre, a fejlődésre alkotóknak és az érdeklődőknek egyaránt.

A programnak idén is számtalan lengyel fellépője lesz.
Versenyprogram: https://szoloduo.com/versenyprogram/

Forrás: https://instytutpolski.pl/


Lengyel inspirációk: Zsille Gábor költészete és műfordításai | Felczak Műhely 1.

IDŐPONT: 2021. január 27. (18.00 óra)
HELYSZÍN: Facebook Live

2021-ben a WFA új sorozatot indít Felczak Műhely elnevezéssel, amelynek havonta megtartandó kulturális és gazdasági estjei a Magyar-Lengyel Tudásbázis Program részét képezik.

A Felczak Műhely első estjét megnyitja és vezeti Laurinyecz Imre, a Wacław Felczak Alapítvány igazgatója, akinek fővendége ezúttal Zsille Gábor, költő, műfordító, szerkesztő lesz. Beszélgetőtársai Prof. Jerzy Snopek, Lengyelország magyarországi nagykövete, irodalomtörténész, műfordító; valamint Prof. Kovács István, költő, történész, műfordító lesznek. Zsille Gábor verseit az est folyamán Troján Tünde előadóművész mondja el, gordonkán játszik Noémi Górny, brácsázik Antonina Bartyś. Az eseményhez és az est résztvevőihez szóló kérdéseiket előzetesen várjuk, a felczakmuhely@wfa.hu e-mail címre legkésőbb 2021. január 26-ig. A koronavírus-járvány miatt a rendezvény kizárólag online stream keretében lesz követhető ezen a felületen.

Forrás: facebook.com