SZLOVÁK 

 

Dráma 2020

sutaz dráma 2020

Beadási határidő: 2021. január 31.

A kortárs dráma szerzőinek már csak néhány nap van hátra, hogy versenyszövegeiket beküldhessék az eredeti színházi darabok versenyébe szlovák és cseh drámában. A vonzó színpadi nyeremények mellett a nyertes szöveg szerzője 1000 euró díjat kap.

A DRÁMA verseny 21. évét hirdette meg a Színházi Intézet , a Szlovák Nemzeti Színház és  a nagyszombati Ján Palárik Színház. A DRÁMA 2020 verseny szervezőihez először csatlakozott a kassai Állami Színház és a Studio 12 , az Új Drámai Színházi Intézet és az Új Színház platformja. A verseny partnere a Szlovákiai Rádió és Televízió – Rádio DEVÍN. A verseny döntőseinek anonim szövege a végén elektronikus könyv formájában jelenik meg. A kortárs dráma szerzői legkésőbb 2021. január 31-ig nevezhetnek színdarabjaikra.

A pénzügyi jutalom mellett vonzó színpadi díjak is vannak:

Amellett, hogy a nyertes szöveg írójának anyagi jutalma van, a legfontosabbakról – a színpadi nyereményekről – a versenypartnerek gondoskodtak.

A Szlovák Nemzeti Színház drámája: díjat ítél oda, amely egy általuk választott színházi játék színpadi felolvasása formájában kerül színpadra a Szlovák Nemzeti Színház Kék Szalonjában.

Nagyszombati Ján Palárik Színház: díjat ad át, amely egy #stagestream eseményen belül egy kiválasztott szöveg tanulmányozása.

Kassai Állami Színház: odaadja az ŠDKE drámadíját, amely abból áll, hogy az általuk választott szöveget színpadi felolvasás formájában tanulmányozzák a következő színházi évadban.

RTVS – Rádio DEVÍN: odaadja az RTVS-díjat, amely egy szöveg tanulmányozása lesz rádiójáték vagy színpadi olvasmány formájában.

A Stúdió 12, a Színházi Intézet színházi platformja: odaadja a Stúdió 12-díjat, amely a szöveg színpadi felolvasás formájában történő tanulmányozása lesz a következő színházi évadban.

Információk a drámai szövegek beküldéséről a DRÁMA 2020 versenyre

ÚJ: A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a szerzők drámai szövegeiket nemcsak postán, hanem e-mailben is elküldhetik.

Útmutató a versenyszövegek e-mailben történő küldéséhez
A beküldött szövegeket név és egyéb azonosító nélkül a szerzők közvetlenül e-mailben elküldhetik a következő címre: lenka.cepkova@theatre.sk. Az e-mailnek a verseny szövegén kívül tartalmaznia kell egy beolvasott alkalmazást, valamint a regisztrációs díj befizetésének igazolását 15 euró összegben.

Útmutató a pályázati szövegek postai elküldéséhez
A benyújtott szövegeket három nyomtatott példányban, valamint egy CD-n vagy USB-kulcson található szöveg egy példányát, a pályázattal együtt, lezárt borítékban, valamint a 15 euró összegű regisztrációs díj befizetésének igazolását a szerző elküldi a címre:

Színházi Intézet
Jakubovo nám. 12.
813 57 Pozsony
jelszó “DRAMA 2020”

Regisztrációs díj befizetése:
Államkincstár, IBAN: SK34 8180 0000 0070 0007 1011

Verseny koordinátor:
Lenka Čepková, lenka.cepkova@theatre.sk

A verseny alapszabálya a jelentkezéssel és a feltételekkel együtt elérhető a Színházi Intézet honlapján.

Forrás: theatre.sk